Drømmen om egen butik

Der er mange forskellige niveauer inden for e-handel. Det kan være alt fra en eksisterende virksomhed, der ønsker at sælge online eller en nystartet butik. Vi har lavet en liste over emner, du kan overveje inden du starter. Emnerne henvender sig primært til iværksættere.

En netbutik kan være et godt alternativ, hvis man går rundt og drømmer om sin egen butik. Der behøver ikke være en dyr husleje og muligheden for at starte i det små er meget favorable.

Før du begynder

Her er nogle overvejelser du kan gøre dig, inden du vælger navnet på din virksomhed og domænet du vil bruge:

  • Tænk over navnet det skal være en netadresse, man kan huske. Det skal være nemt at give den videre til en kollega over en kop kaffe. Når du køber domænet, kan det være en fordel at købe det hos en udbyder der tilbyder hele pakkeløsningen, som fx Infoserv. Her kan du købe domæne, webhotel og en shopløsning.
  • Lav en grundig forundersøgelse når du ved, hvilke resultater du ønsker, kan det være en fordel at undersøge, hvad dine konkurrenter har gjort. Hvad er det så du vil gøre bedre og anderledes?
  • Gør det unikt da det handler om at kunne tilbyde noget attraktivt til sine kunder. Kan du finde en niche, som fx unikke varer eller serviceydelser vil det være lettere at markedsføre. Det er naturligvis en balance, da der også skal være kunder til de produkter, du vælger at sælge på nettet.
  • En god service giv dine kunder fordele ved at handle med dig. Det kan være alt fra levering på et bestemt tidspunkt til en eksklusiv indpakning.
  • Bliv synlig på nettet det er af afgørende betydning, at dine potentielle kunder kan finde dig på internettet. Når du kender din målgruppe, skal du lave et budget og så gå i gang med bannerannoncering, adwords, søgeordsoptimering og anden markedsføring.
  • Etablering af en butik gå ind på virk.dk hvor du kan få hjælp til etablering af et cvr nr. og blive momsregistreret, så du kan drive din butik.